Ashbrook House

The owners of this 1970’s dwelling in the conservation area of a small Essex village wanted to transform and modernise both the appearance and the layout whilst remaining sympathetic to the surrounding area. To this end, the choice of materials was carefully selected to reflect the local palette with the use of flint, timber, and slates. The layout now takes advantage of the views across the countryside whilst allowing the family to engage seamlessly with every part of the garden.



1/1

Box House

Although located in a suburban area of sevenoaks, the proposed additional storey and ground floor extension to a mid 20th century bungalow with original basement garage will ensure the residents enjoy uninterrupted views of the neighnouring Kent countryside. To ensure a thermally efficient envelope, it was decided at an early stage to demolish the existing structure above the garage and replace it with a SIP structure. The result will be a stunning, energy efficient timber and stone clad family home.



1/1

Westcliff-on-Sea

We were asked to look at renovating and extending an existing 3 bedroom house which included a part single / part double storey extension at the rear, a loft conversion and re-organisation of the ground floor to ensure the space worked for the family.

 

The result is a light, open plan inviting space which opens onto the garden on the ground floor whilst retaining a private snug to the front of the house. The additional 2 bedrooms also amply caters for the family.

1/11

Woodlands Park

We were commissioned to modernise and transform this existing 1950s detached house into a large family home with a dynamic living area.  The main requirements of the brief are to add an additional bedroom on the first floor, provide a large family / dining / kitchen area that overlooks and integrates with the garden and most importantly bring in as much light as possible.

1/2